top of page

Välkommen till vår nätbutik

 

4 (kopia)
5
Wow signal
6
2
1
3
4
5
6
2
1
4
3
5
1
4
2
3
7
6
5
4
3
2
1
7.jpg
6.jpg
5.jpg
4.jpg
3.jpg
2.jpg
1.jpg
Enigmat.jpg
Voynich.jpg
Solrosen.jpg
Stormpelaren.jpg
Extersteine.jpg
Illuminati
Noaks Ark
Stonehenge
Nazca
Antikythera
Coral Castle
Rom
Pirater
Horus
Baalbek
Pyramid Tårta
Grillad biff och hallon
Ljusminnet
Paracas
Titanic
Identify
Iceland
En lök

Alla våra tidningar tillgängliga genom ett klick!

Se en förhandsvisning av varje nummer och följ med på en resa

genom nya upplevelser i arkeologi, vetenskap och kuriositeter.

 

 

Nytt nummer online

Veritas Arcana

3 - 2017 

 

Nytt nummer

I detta  nummer presenterar vi muista, den perfekta stolen; Tutankhamons himmelska dolk och kejsaren Djahangirs kort svärd av ljus. Bobekneferu den första kvinnliga faraon i egyptens historia; Rumänien: mysteriet med de ”levande” stenarna; Basilika den eviga kärlekens växt, värdig en kung; Ubåtskriget; hälsa, resor och mirakelbär; kvantfysikens principer och mycket mer i Veritas Arcana. Trevlig läsning!

Veritas Arcana

2 - 2017 

 

Nytt nummer

Alexander den store mord, konspiration eller naturlig död? Hur dog Alexander den store?  Space junk: vilka risker finns inför framtida rymduppdrag och för oss här på jorden, om vi inte kan kontrollera problemet med rymdskräpet som kretsar ovanför oss? Dies natalis,  Roms födelsedag! Hunnerna och Attila: det barbariska folket återberättad av de antika källorna. Newgrange: stjärnornas språk och arkeoastronomi i skildringar av spiraler på den megalitiska platsen i England. Det är kryddan för kärlek och magi, den vilda fänkålen har föryngrande och läkande egenskaper... Allt detta och mycket mer i Veritas Arcana. Trevlig läsning!

Veritas Arcana

1 - 2017 

 

I detta nummer presenterar vi den brittiska ministern Winston Churchill i rollen som vetenskapsman! Vidskepelse är ofta djupt förankrad i människans sinne och rädslan för ”det onda” och besvärjelser från häxor är bakgrunden till en spännande artikel om hemligheten bakom de så kallade "häxflaskorna". Vi undersöker också mytologin bland Hopi-indianerna, samt har för älskare av militärhistoria och atematik, Josefus Flavius dödliga självmordsspel för att undkomma romarna. Nya gränser; på jakt efter evigt liv med annorlunda begravningsritualer och rymdutforskning: kommer vi att en dag bo på Mars? Allt detta och mycket mer är Veritas Arcana! Stay tuned.

Veritas Arcana

5 - 2016 

 

Gott Nytt 2017! Det har varit ett mycket bra år, under vilken vi lyckats nå enastående resultat, även tack vare er läsare som följt och stöttat oss i vårt ambitiösa projekt Veritas Arcana. Idag finns Veritas Arcana på olika plattformar samt även på spanska. Vi är också stolta över samarbetet på den skandinaviska marknaden med företag som Readly och Ztory. Under det nya året kommer två nya projekt att invigas: en ljudversion av vår tidning samt en ny serie e-böcker, inte endast tillägnad mysterier, historia och vetenskap utan också historien om mat, litteratur och romaner. I detta nummer i slutet av året ville vi ge er möjligheten att gå tillbaka till det forna ursprunget av en de mest kända högtiderna i världen: jul.

Veritas Arcana

4 - 2016 

 

Detta nummer av Veritas Arcana är verkligen sensationellt. Utan tvekan är vi bland de första svenska tidskrifter som vågar publicera en historisk och arkeologisk studie utan motstycke som följer det sanna ursprunget i de homeriska dikterna Iliaden och Odyssén. Under många år har de arkeologiska upptäckterna av Troja haft övertaget bland akademiska studier men slutligen håller universiteten på att acceptera studier utförda av den italienska forskaren Felice Vinci, som bevisat, dels med arkeologiska bevis men också genom en geografisk identifiering av platser, att Homeros dikter inte utspelades i Medelhavet, utan i norra Europa!

Veritas Arcana

3 - 2016 

 

I detta nummer passar vi  på att hylla en av antikens mest legendariska brottare: Milon från Kroton. 

Sicilien: Björnprästinnornas ritualer, gudinnan Persefone och dessutom ett mycket märkligt brev skrivet till en nunna. Guido Cossard tar oss med till den megalitiska platsen Roche aux Fèe i Frankrike. 

Veritas Arcana

2 - 2016 

 

I detta nummer har vi valt att erbjuda en rad olika artiklar mycket olika sinsemellan både vad det gäller tema och historisk period, så att alla läsare kan hitta "sitt ämne” att läsa i solstolen. Vi börjar med en spännande intervju med Elio Cadelo, som har rekonstruerat historien om upptäckten av Amerika vilket i sin tur öppnar helt nya scenarier.

Veritas Arcana

1 - 2016 

 

I detta nummer, en intervju med den framstående amerikanske författaren Harvey Kraft som har skrivit Siddharthas berättelse  (som efter upplysningen kallas Buddha), från dess rötter. Kan den legendariske kung Arthur ha lämnat spår efter sig i Italien? Finns hans svärd Excalibur på Sicilien? 

Veritas Arcana

6 - 2015 

 

Vi har i detta sista nummer 2015, samlat många av de artiklar våra läsare följt med stort intresse sedan vår start. Dessa väckte nyfikenhet och tillägnas också våra nya läsare som ännu inte hunnit bekanta sig med våra tidigare artiklar. De som första gången bläddrar bland sidorna i tidningen hoppas vi finner spännande idéer  och nya vägar till en värld av mysterier.

Veritas Arcana

5 - 2015 

 

Var Kleopatras död verkligen ett självmord som antika källor återberättar eller en smart iscensättning?  ”Stay behind” var ett nätverk av agenter och soldater redo att försvara England som skapades av Winston Churchill under fullkomlig sekretess, vi rekonstruerar historien om denna osynliga elitstyrka.

Veritas Arcana

4 - 2015 

 

Vi utforskar hemligheter vid spiralens grav på Sardinien. Specialartikel tillägnad romerska legioner som spårlöst försvann efter strider likaså får vi veta mer om den keltiska Boudicca. Mongoliska kejsaren Kublai Khan och de strider som utkämpades av hans arméer. Slutligen tar vi er med till Island för att upptäcka ritualer om trolldom och forntida magi.

Veritas Arcana

3 - 2015 

 

Från ruinerna Nan Madol i Mikronesien, till sufernas ritualer i ett fotoreportage. Voynichkoden, förbryllande aspekter i det ovanliga manuskriptet. Uppenbarelser under antiken: märkliga fenomen och spöken. Alan Turing och hur han lyckades knäcka enigmakoden och uppfinna den första datorn.

Veritas Arcana

2 - 2015 

 

Berättelsen om en katastrofal storm som ödelade det faraoniska Egypten under bronsåldern. Kvantfysik och nya rön om hjärnans funktioner: hemligheterna bakom déja vù. Ingen har hittills lyckats dechiffrera dess innehåll: Voynich-manuskriptet. De strategiska misstagen bakom operationen Barbarossa, 

Veritas Arcana

1 - 2015 

 

Från den tragiska historien om Titanic en fascinerande berättelse om Amen Ras förbannelse.. I det antika Egypten hade lökens en mycket viktig roll. Illuminati symboler på en övergiven amerikansk militärbas, är det bara en tillfällighet? Nya gränser inom optogenetik. 

Veritas Arcana

4 - 2014

 

Gåtan Copiale Cipher, ett hemligt tysk sällskaps invigningsritualer. Vetenskap: Hur doftar universum? Djävulens noter och Hieronymus Bosch konstnärliga dröm. Den verkliga innebörden av ordet pyramid artikeln om mysteriet med de tre tårtorna i Giza. Astrobiologi: Wow! Signal, ekot från rymden. 

Veritas Arcana

3 - 2014 

 

Hur användes ”solstenen”, vikingarnas hemliga navigeringshjälp? En intervju med journalisten och författaren Clas Svahn om det gåtfulla och oförklarliga. Baalbek i Libanon: hur byggdes det och hur flyttades de enorma stenblocken?De tidigaste berättelserna om nordiska piratkvinnor och deras bedrifter. 

Veritas Arcana

2 - 2014 

 

Den hedniska högtiden Beltaine, det heliga äktenskapet och Modergudinnans återfödelse. Geologi: vad är ett slukhål? Aurora, en ny pryl som förmodligen kommer att förändra vårt sätt att drömma. Ett besök i närheten av Rom, Italien, bland ruinerna av den ”fördömda byn” S. Maria di Galeria. 

Veritas Arcana

1 - 2014 

 

I detta nummer kan du läsa om den underjordiska staden Vardzia, stjärn-observatoriet Arkaim och sköldpadds-gudens stenkammargravar Korea. En extraordinär historia om Edward Leeds-kalnin som byggde ett av de mest gåtfulla arkitektoniska komplexen under det tjugonde århundradet: Coral Castle. 

Veritas Arcana

1 - 2013 

 

Första numret av Veritas Arcana - mysterier, gåtor och hemligheter!

I detta nummer: de gåtfulla Nazca-linjerna, mekanismen Antikhytera, ordet abracadabras innebörd, Hitlers hemliga vapen och bak-grunden till fältslagen som utspelades på Malta 1565 och mycket mer....

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Grattis! Nu är du med i vår lista

bottom of page