egitto2_wix
temple-wix
isola pasqua_wix
pyramid_wix
stone-circleswix
labyrint_wix
dea madre_D
oopart1_wix
dna-wix
wondjina_wix_

VERITAS ARCANA i samarbete med 

KONSPIRATIONSTEORIER PODCAST 

VILKA VAR ANUNNAKI GUDARNA?

Ladda ner magasin ELLER dina favoritartiklar 

UTAN prenumeration eller bindningstid!

 

Om Veritas Arcana

Artikeln bestående av 2 delar finns

i Veritas Arcana 1/2020-2/2020!

Provläs några

av våra artiklar 

Nazca-linjernas olösta gåta

 

Ett av de mest fascinerande mysterierna i människans historia är de så kallade “Nazca-linjerna” som än idag trots oräkneliga försök

att tolkas fortfarande behåller sin tusenåriga hemlighet. Vem gjorde linjerna?

Vad användes de till? Hur har det varit möjligt att förverkliga sådana exakta formationer utan att flyga över området? Detta är frågor som fortfarande är olösta. Men var hittar man Nazca-geoglyferna? 

Enigmat déjà vu

”Den här platsen känns bekant… Det känns som om jag haft exakt samma konversation tidigare… Som om jag hade upplevt denna händelse tidigare ...”. Inga konstiga påståenden, om det inte vore för den lilla detaljen att vi varken sett, besökt på platsen vi talar om, haft konversationen eller varit med om något liknade vid ett tidigare tillfälle. Vad beror denna igenkännande upplevelse på? Har ni hört talas om déjà vu?

Wondjina, gudarna som kom ner till jorden

Gudar som stiger ner från skyn och för Kunskapen med sig till människan. En enkel men på samma gång otroligt komplex världsbild som vi återfinner i många gångna kulturer i människans förflutna. Än idag återstår många frågor. Vilka var dessa gudar?

Varifrån kom de och varför dök de upp?

Space Junk
historien om rymdskrotet

Space Junk, problemet med rymdskrot är allvarligt och svårt att lösa. Rymdavfall har blivit ett hot och för närvarande vet vi inte hur man ska hantera detta. Miljöföroreningar, ett ord vars innebörd vi lärt oss mycket om, speciellt under de senaste åren då allt fler, mer eller mindre sofistikerade, sätt att förstöra vår planet tycks dyka upp.

Ofta talar man om detta men vilka typer finns egentligen?

omslag veritas arcana 4_2021.jpg

Veritas Arcana nr 4/2021

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Militärhistoria: kejsar Trajanus armé och erövringen av Dakien. ”Inta Sarmizegetusa Regia! Arkeologi: den gåtfulla nuragen i Barumini. Vem byggde befästningen och från vad skulle man skyddas? Rymden: Eugene Shoemakers sista resa. Den enda vetenskapsmannen begravd på månen! Design: mode, musik och arkeologi. Innovativt projekt på Sardinien. Artificiell intelligens: AI kan förutsäga brott innan de begås! Projektet Sage: Synergistic Anticipation of Geopolitical Events. Solar geoengineering: experimentet i Kiruna. ”Vi kommer inte att stoppa solljus!”. Ny upptäckt: pärlorna i Punyik Point. Vem upptäckte egentligen Amerika? Mytologi: nymfen och underjordens kung. Myntans historia, myter och symbolik!

Dakien, Sarmizegetusa Regia.jpg

Romarrikets militära erövringar har genom århundradena präglats av stora framgångar men också av otaliga och hårda strider. Under Trajanus regeringstid bestämdes i Rom att kungariket Dakien skulle erövras och införlivas som en provins i imperiet och mellan 101 till 106 e.Kr. marscherade... 

MILITÄRHISTORIA

Kejsar Trajanus armé och erövringen av Dakien

 

Su Nuraxi Barumini.jpg

ARKEOLOGI: SARDINEN

Den gåtfulla nuragen  i Barumini 

Sardinien är en ö med många mysterier och arkeologerna har ännu inte helt lyckats gå till botten med vissa av dess hemligheter som nuragerna. En av de viktigaste, Nuraghe Su Nuraxi i Barumini, är ett vittnesbörd på nuragherkulturens guldålder...

minority report.jpg

Året var 2002 och regissören Steven Spielbergs hade återigen gjort en djupdykning i science fiction-genren och låtit kreativiteten flöda. Denna gång bland hade raderna i novellen The Minority Report, skriven av science fiction-författaren Philp K. Dick, fångat hans intresse. 

ARTIFICIELL INTELLIGENS

AI kan förutsäga brott innan de begås!

Kiruna, solar geoengeneering.jpg

VETENSKAP: KIRUNA

Nya gränser för solar geoengineering 

Klimatförändringarna sker globalt, men hur kan vi stoppa dem? Det är ett mycket känsligt ämne där miljontals dollar investeras varje år och främst handlar det om militära hemligheter. Vilket vapen kan vara bättre än en våldsam storm för att skada en eller flera fiender? Eller långvarig torka eller..

Punyik point_pärlor.jpg

NY UPPTÄCKT: ALASKA

Mysteriet med pärlorna i Punyik Point

Tio venetianska glaspärlor kan bidra till att historien och Christofer Columbus upptäckt av Amerika måste skrivas om. Under utgrävningar  mellan 1950 och 1960  upptäckte arkeologen William Irving vid University of Wisconsin i Alaska, i Punyik Point nära Etivlik Lake...

Myntans historia .jpg

MYTOLOGI

Myntans historia, dess myter och magiska symbolik!

Man känner inte till dess verkliga ursprung, vissa tror att den utvecklades i medelhavsområdet, andra i Mellanöstern och en del är övertygade om att dess första små blad växte i Kina. Under århundraden har denna lilla växt använts på en mängd olika sätt. Läkemedel, afrodisiakum...

KITE CRUISES IN THE RED SEA.png

Mysteriet i BAALBEK

Det äldsta megalitiska templet i världen

Hur byggdes den megalitiska platsen Baalbek i Libanon även känd under romartiden som Heliopolis? Hade man hjälp av okända tekniska instrument? Var det verkligen romarna som reste den tunga Trilithion eller byggdes Jupitertemplet på en redan befintlig struktur? Det religiösa byggnadskomplexet från romartiden har ytterligare två tempel tillägnade vardera en gudom, vilket bildar en gudomlig trefald med Jupiter, Venus och Merkurius. Av dessa tre är Jupitertemplet det mest gåtfulla. Dess imponerande struktur är gjord av stenblock som hör till de tyngsta man funnit i världen. Den sydöstra delens mur har en rad med nio granitblock som var och en har en vikt på 300 ton, med  dimensionerna: 10 meter bred x 4 meter hög x 3 meter djup. På motsatt sida finns en rad med sex block med samma mått som är grunden till jättestenarna Trilithion. Lokala traditioner som kan spåras till medeltiden framhåller att byggnadskomplexet uppfördes under kung Salomos tid, genom att jämföra megalitblocken som påstods ha använts vid byggandet av Salomos tempel.

HOMEROS hemlighet. Historien som aldrig berättas om ILIADEN och Odyssén 

Grekland omkring 700 f.Kr. med Iliaden och Odyssén, två storslagna episka dikter som skrivits av Homeros (en poet vi för övrigt inte vet mycket om). Det första eposet, Iliaden, berättar vissa delar från det trojanska kriget som bröt ut efter att Helena, hustru till Menelaos som var kung av Sparta, bortrövats av Paris vilken i sin tur var son till Priamos, kung av Troja. Odyssén berättar istället om Odysseus, en av kungarna som deltagit i kriget, och hans händelserika återfärd till sitt hemland, Ithaka. Men sedan lång tid tillbaka har Homeros geografi har gett upphov till problem och förvirring.  De städer, regioner och öar som beskrivs detaljerat i Iliaden och Odyssén och deras motsvarighet i Medelhavet, är ofta ofullständig, ungefärlig och problematiskt och resulterar i vissa fall till och med i uppenbara motsägelser. Läs om en teori där handlingen i de episka dikterna i själva verket utspelas i Östersjön av den italienske författaren Felice Vinci.

gaming reviews.png
01-copertina arcana veritas 3_2021.jpg

Veritas Arcana nr 3/2021

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Arkeologi: Schliemanns välbevarade hemlighet: Agamemnons guldmask och Troja. Mytologi på Sicilien: Selinunte, selleri-staden, myten om jättarna, Lotofagerna och Hannibals list: Frimurarsymbolik: frimurarnas symboler och Mozarts musik. Militärhistoria: Pyrrhiche, en rituell vapendans för hjältar, gudar och krigare. Historia: Kanesh: Mesopotamiens affärskvinnor, det första ekonomiska bedrägeriet i historien. Mysterier: i spåren på kabbalisten Abulafia: mötet med påven Nikolaus III. Biologi: ”Spenatsoldater” som kommunicerar och skickar mejl om de hittar minor eller sprängämnen!

ARKEOLOGI: Schliemanns välbevarade hemlighet

Redan i sin ungdom hade Heinrich Schliemann varit fascinerad av berättelserna om de grekiska hjältarna och gudarna. När han senare följde sin passion för den antika världen blev hans namn för evigt knuten till denna då han bestämde sig för att söka efter Homeros stad i Iliaden: det mytomspunna Troja...

ARKEOLOGI:

Schliemanns välbevarade hemlighet

 

MILITÄRHISTORIA  Pyrrhiche, en rituell vapendans för hjältar och gudar 

MILITÄRHISTORIA 

Pyrrhiche, en rituell vapendans för hjältar och gudar 

Under antiken fick grekiska män under utbildningen till krigare, hur underligt det än kan låta, också träning inom något som då ansågs grundläggande men som i dagens samhälle hör till en helt annan kategori än det militära: nämligen dans! 

FRIMURARSYMBOLYK Frimurarnas symboler och Mozarts musik:

Musik har ofta varit uttryck för speciella ordenssällskap som bedrivit filosofiska, humanistiska eller religiösa verksamheter, varav den främsta är frimureriet. Kanske kommer en del läsare att bli förvånade, men låten ”The Star-Spangled Banner”, som är USA:s ...

FRIMURARSYMBOLYK

Frimurarnas symboler och Mozarts musik:

HISTORIA: MESOPOTAMIEN Kanesh: den bestridda kvinnorna makten bland i Assur

HISTORIA: MESOPOTAMIEN

Kanesh: den bestridda kvinnorna makten bland i Assur

Assur, året är 1870 f.Kr. och det vi vill berätta om är kanske det första omskrivna ekonomiska bedrägeriet under den antika världen. Efter studier av cirka 23 000 kilskriftstavlor som hittats under utgrävningar från Kanesh, Turkiet, känner vi till Ahaha; en entreprenör i den långväga...

MYSTERIER  I spåren på kabbalisten Abulafia

MYSTERIER 

I spåren på kabbalisten Abulafia

Abulafia, vars fullständiga namn var Abraham ben Samuel Abulafia, föddes i Zaragoza 1240 och dog 1291 på Sicilien. Han var framför allt en tolkare av den hebreiska Kabbalan (en lära som studerar och tolkar de heliga texterna), som han bidrog till att ge en stark esoterisk betoning.

MYTOLOGI: SICILIEN Selinunte, selleri-staden, myten om jättarna

MYTOLOGI: SICILIEN

Selinunte, selleri-staden, myten om jättarna

Den grekiske historikern Diodorus Siculus berättar att den sicilianska staden Selinunte i provinsen Trapani grundades 650 f.Kr. av grekiska kolonister från Attika. Ortnamnet Selinunte kommer från ordet selinus som på grekiska betydde ”vild selleri”, förmodligen...

Se dokumentären gratis

En dokumentär som tar oss med på en resa till det antika Roms allra första början. Uppkomsten av de mest betydande hedniska kulterna kom att samverka och bidra till att göra staden evig, men vilka  gudar dyrkade man i Rom under antiken och varför? Här får vi en beskrivning över de mest hemlighetsfulla platserna  tillsammans med fantastiska vyer över staden Rom.

 

 

switch_banner_3_2x.png

Läs dina favoritartiklar eller magasin 

UTAN prenumeration och bindningstid!

01-copertina Veritas Arcana nr2_2021_SWE

Veritas Arcana nr 2/2021

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Arkeologi: Kambodja, Angkor Wats mysterier, Drakens tempel, stjärnorna och de heliga kvinnorna. Paleontologi: “paddsten”, ”draköga” och magiska stenar, användning av fossiler som välgörande brygder och läkemedel. Arkeologi: Sardinien, Shamanens altare och hällristningen med ormfiguren.Historia: Massakern på Bacchus döttrar kvinnor och vin i romarriket. Oopart:

Mystiskt stenägg vid lake Winnipesaukee, en förfalskning? Mathistoria: i krig och kärlek är allt tillåtet... heja vitlöken! 

ARKEOLOGI: KAMBODJA Ankor Wats mysterier

År 1860 begav sig sig den franska naturforskaren Henri Mouhot djupt in i den kambodjanska djungeln i jakten på en förlorad stad. Staden hittades faktiskt och det var Angkor, något som bidrog till att folkslaget khmererna återfick sin forna glans. Staden... 

ARKEOLOGI: KAMBODJA

Ankor Wats mysterier

 

HISTORIA  Massakern på Bacchus döttrar

HISTORIA 

Massakern på Bacchus döttrar

Ingen ägnade någon större uppmärksamhet åt bronspanelen som hittades i Tiriolo, en liten by fastklamrad vid bergssluttningarna i Catanzaro år 1640, i samband med att man grävde grunden för prinsen Cigalas palats. Stadens lärda försökte översätta texten på plattan...

ARKEOLOGI: SARDINIEN Shamanens altare och ormfigurens hällristning 

Sardinien, en välkänd plats för sina underbara stränder med kristallklart vatten, sin fascinerande tusenåriga historia och milda klimat även vintertid. Här finner man, inbäddad i Medelhavsområdets typiska macchia-vegetation den lilla byn Allai med sina endast...

ARKEOLOGI: SARDINIEN

Shamanens altare och ormfigurens hällristning 

MYSTERIER Mystiskt stenägg vid Lake Winnipesaukee

MYSTERIER

Mystiskt stenägg vid Lake Winnipesaukee

Det var 1872 när några byggnadsarbetare grävde hål för ett staket intill Lake Winnipesauakee-stranden i New England. Då hittade man i leran nästan två meter ner under jorden en underlig äggformad tingest som skulle komma att kallas ”Mystery Stone”....

HISTORIA Vitlökens användning genom tiderna

HISTORIA

Vitlökens användning genom tiderna

Om vi kallade den Allium Sativum,  skulle nog ingen känna igen den, men det är den mest utbredda kryddan i världen som de flesta av oss säkert har i skafferiet. I Asien, Egypten, Sibirien och ända in i medeltidens mest underliga berättelser har vitlöken haft huvudrollen i.... 

I detta nummer tar vi upp Arkeologi: Inkafolkets guld och det gåtfulla Machu Picchu, den dolda staden. Miljö: Dataskräpsapokalyps! Informationslagring kan vara slutet för människan. Förhistoria på Sardinien: Domus de Janas och moder-gudinnans kult. Mysterier: Chimú-folkets ”telefon”, en märklig upptäckt i Peru. Militärhistoria: Anabasis, De Tiotusen grekiska krigarnas sista härtåg. Vetenskap: Microsoft och evigt liv, chatta online med avlidna. 

Veritas Arcana nr 1/2021

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Arkeologi: Inkafolkets guld och det gåtfulla Machu Picchu, den dolda staden. Miljö: Dataskräpsapokalyps! Informationslagring kan vara slutet för människan. Förhistoria på Sardinien: Domus de Janas och moder-gudinnans kult. Mysterier: Chimú-folkets ”telefon”, en märklig upptäckt i Peru. Militärhistoria: Anabasis, De Tiotusen grekiska krigarnas sista härtåg. Vetenskap: Microsoft och evigt liv, chatta online med avlidna. 

ARKEOLOGI: PERU Inkafolkets guld och det gåtfulla Machu Picchu

Året är 1536 och inkafolkets härskare Manco Inca Yupanqui flyr från Cuzco och grundar en ny stad, Vilcabamba. Inkaimperiet som försvagats genom inbördeskrig utplånas nu av Gonzalo Pizzarro. 370 år senare beslutar Hiram Bingham från Yale University att leta efter... 

ARKEOLOGI: PERU

Inkafolkets guld och det gåtfulla Machu Picchu  

 

MILITÄRHISTORIA  Anabasis, De Tiotusen krigarnas sista härtåg

MILITÄRHISTORIA 

Anabasis, De Tiotusen krigarnas sista härtåg

Våren 401 f.Kr. marscherar Kyros den yngre, från Sardes med sin armé och når orten Kunaxa, cirka 90 km norr om Babylon, den 3 september. Målet är att eliminera brodern Artaxerxes II, som efterträtt fadern 404 f.Kr. och blivit kung över det Persiska riket... 

FÖRHISTORIA: SARDINIEN Domus de Janas och Modergudinnans kult

Modergudinnas kult går mycket långt tillbaka i tiden i Medelhavsområdet och har sitt ursprung i de anatoliska regionerna, där den genom folkvandringar mellan öst och väst också fördes till Sardinien omkring 5 500 f.Kr. Det absoluta uttrycket för denna på Sardinien...

FÖRHISTORIA: SARDINIEN

Domus de Janas och Modergudinnans kult

VETENSKAP Microsoft och evigt liv, chatta online med avlidna

VETENSKAP

Microsoft och evigt liv, chatta online med avlidna

Hur ser vår planets framtid egentligen ut? Är vi på väg att utrota oss själva? I alla tider har vi varit rädda för att vulkaner, jordbävningar, asteroider och kärnvapenkrig ska utrota mänskligheten. Lyckas vi undvika de  skrämmande hoten menar vetenskapen att vi kommer... 

MILJÖ: Dataskräpsapokalyps! Informationslagring slutet för människan?

MILJÖ: Dataskräpsapokalyps!

Informationslagring slutet för människan?

Vad händer efter döden? Finns det ett evigt liv? Primära frågor som människan ställt sig i alla tider och som än idag fortfarande kvarstår, trots det högteknologiska samhälle vi uppnått. Det finns inget vetenskapligt svar men Microsoft verkar ha tagit frågorna på allvar och... 

Läs dina favoritartiklar eller magasin 

UTAN prenumeration och bindningstid!

Nubiens pyramider och ritualerna med människooffer; SUDAN: det storslagna Kungariket Kush

Veritas Arcana nr 7/2020

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Arkeologi: Nubiens pyramider och ritualerna  med människooffer; Sudan: det storslagna Kungariket Kush. Militärhistoria: “Det här är sparta!”. Här föddes den perfekta krigaren. Mysterier: Optisk illusion eller ufo? Rosettasondens mystiska foto. Historia: Mirakulösa födslar och solkulter. Julens (egentliga) ursprung. Konspirations-teorier: ”Utomjordingar existerar  men mänskligheten är inte redo!”, ett häpnads-väckande uttalande av Haim Eshed. Rymden: Elon Musks SpaceX kommer att skapa egna lagar på Mars… Gott Nytt År!

ARKEOLOGI: SUDAN Nubiens pyramider, ritualerna med människooffer

Vid samma tidpunkt då den egyptiska kulturen började utvecklas i Nildalen, blomstrade redan en civilisation på andra sidan av floden, i Nu-bien (nuvarande Sudan), nämligen kungariket Kush. Olik på så många sätt uppnådde denna en social, konstnärlig och politisk nivå som... 

ARKEOLOGI: SUDAN

Nubiens pyramider, ritualerna med människooffer

 

historia: Mirakulösa födslar och solkulter. Julens (egentliga) ursprung; jpg

HISTORIA 

Mirakulösa födslar och solkulter

Om man börjar utforska julen ställs man inför en underlig ”anomali”. Vi firar julen som en hyllning till Kristi födelse, men i själva verket är detta datum fortfarande okänt. Varför anses då 25 december som årsdagen av Jesu födelse?

Finns det likheter i för- eller icke-kristna kulter...

HISTORIA Sparta, här föddes den perfekta krigaren!

Sparta är i historien känt som soldaternas stad. Spartanerna var ostoppbara på land och gjorde sig fruktade och respekterade för sin professionalism och disciplin. Mycket av det grundar sig i deras skolor, där unga pojkar från födseln uppfostrades till starka soldater. Men...

HISTORIA

Sparta, här föddes den perfekta krigaren!

konspirationsteorier: ”Utomjordingar existerar men mänskligheten är inte redo!”. Häpnadsväckande uttalande av Haim Eshed

KONSPIRATIONSTEORIER

”Utomjordingar existerar men mänskligheten är inte redo!”

Haim Eshed är högt uppsatt inom Israels militära elit och den person som har styrt landets rymd-program under många år. Men hans namn är nu kopplat till ett sensationellt och oväntat ut-talande: är vi ensamma i universum? För den nu 87-årige pensionerade överstelöjtnanten är... 

rymden: Elon Musks SpaceX kommer att skapa egna lagar på Mars

RYMDEN

SpaceX kommer att skapa egna lagar på Mars

SpaceX, Elon Musks rymdföretag, kommer inte att erkänna internationell lag på Mars. Det kan man läsa i internetprojektet Starlinks användar-villkor. Hur kommer då rymdens framtid att se ut när människorna exploaterar universum? Vad kommer att hända? Vem kommer att skapa... 

PROVA PÅ ERBJUDANDE 

Ladda ner 5 nummer för endast 100 kr! 

Gäller endast under begränsad tid

Är du redo för nya upplevelser?

VA nr 6 social.jpg

Veritas Arcana nr 6/2020

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Historia: 14 april 1912 – Titanic– Nöd-anropen som aldrig kom fram. Militär-historia: Slaget vid Teutoburgskogen och nederlaget för antikens starkaste armé. Svenska traditioner: Luciafirandets historia. Traditioner och vidskepelser under årets längsta natt. Arkeologi: Sardinien och tornbyggarna från Palmavera Nurage. Konspirationsteorier: Den hemliga spion-sländan. CIA:s avklassificerade dokument. Myter och mysterier i Skottland: Höstljung  och kärlekstårar. 

ARKEOLOGI: SARDINIEN Tornbyggarna från Palmavera Nurage ​

Det fanns en tid då människorna på Sardinien var härskare över det egna territoriet. Samma befolkning byggde de imponerande nuragerna, de cirka 8000 koniska stentorn som än idag ger öns landskap dess säregna prägel,

en bekräftelse av dess forntida storhetstid...

ARKEOLOGI: SARDINIEN

Tornbyggarna från Palmavera Nurage

 

MILITÄRHISTORIA  Slaget vid Teutoburgskogen och romarnas nederlag

MILITÄRHISTORIA 

Slaget vid Teutoburgskogen och romarnas nederlag

Forntida historiker var dåligt informerade om de krigsstrategier folkslagen i norra delen av Europa använde sig av. Den första detaljerade informationen kommer till Rom tillsammans med Julius Caesar efter att Gallien erövrats. Då bedömdes emellertid ”barbarernas” militära... 

HISTORIA  Titanic- Nödanropen som aldrig kom fra

Oceanångaren RMS Titanics förlisning hör förmodligen till en av de mest omdiskuterade tragedierna i sjöfartens historia. Men är också ett tema där det fortsätter att dyka upp nya teorier om vilka orsakerna kan ha varit, och vad som  hände ombord de sista timmarna innan....

HISTORIA

Titanic - nödanropen som aldrig kom fram

SVENSKA TRADITIONER Luciafirandets historia. 

SVENSKA TRADITIONER

Luciafirandets sanna historia 

en intervju med Håkan Strömberg

Om traditioner och vidskepelser under årets längsta natt. Hur många legender finns det som handlar om sankta Lucia? –”Hur många som helst verkar det som. Egentligen handlar det bara om att hon är länkad till Lucia den 13... 

KONSPIRATIONTEORIER Den hemliga spionsländan. CIA:s avklassificerade dokument

KONSPIRATIONTEORIER

Spionsländan, och CIA:s avklassificerade dokument

Sedan urminnes tider har fantasi och kreativitet i spioneriets värld åstadkommit häpnadsväckande resultat. Vi berätta nu berätta hur intuition och en samlares entusiasm gjorde det möjligt att konstruera ett mycket litet spionverktyg under kalla krigets mörkaste period. Det var den tid...

Veritas Arcana nr 5

Veritas Arcana nr 5/2020

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Arkeologi: Megalitmonumentet Gavrinis - ett budskap i sten. Konspirationsteorier: Vatikanens underrättelsetjänst - en intervju med Eric Frattini. Musik: Roentgenizdat: Stalins förbjudna vinylskivor - The music is in my bones! Vetenskap: Dmtn, Psykedeliska upplevelser - bortförd av utomjordingar och parallella världar.  Biologi: livets gnista - är det ett ”gudomligt” ljus? Historia: Luftwaffes unika flygplan - Tredje Rikets hemligheter.

VETENSKAP: Dmtn, psykedeliska upplevelser Bortförd av utomjordingar, parallella världar eller...? ​

UFO-fenomenet manifesteras globalt, men är det trovärdigt att ”varelser” från andra världar anländer till vår planet efter ljusår av interstellära resor, bara för att bli fotograferade? Kanske bör vi leta efter en mindre fantasifull men trovär-digare förklaring i de otaliga hemliga militära...  

VETENSKAP: Dmtn, psykedeliska upplevelser

Bortförd av utomjordingar, parallella världar eller...?

 

KONSPIRATIONSTEORIER Vatikanens underrättelsetjänst  en intervju med författaren Eric Frattini

KONSPIRATIONSTEORIER

Vatikanens underrättelsetjänst 

en intervju med författaren Eric Frattini

En historia som inte berättats tidigare börjar 1566 under Pius V pontifikat där intriger, konspirationer och listiga strategier utspelas i skuggan av den pågående inkvisitionen i Rom.

Det var en orolig period i 1600-talets Europa... 

Gavrinis

I Bretagne, det forntida Aremorica har man hittat spåren efter de äldsta megalitmonument som påträffats. Här började för ca 6500 år sedan traditionen med de resta stenblocken som fortsatte fram till de första århundradena f.Kr. I regionen har man hittat cirka 3000... 

ARKEOLOGI

Megalitmonumentet Gavrinis

Musik

MUSIK

Roentgenizdat: Stalins förbjudna vinylskivor 

Efter andra världskriget i Ryssland under Stalins ledning och den kommunistiska regimen, hårdnade förtrycket av alla former av konst som inte var sovjetiska. För att få bättre kontroll över situationen dök det upp listor med så kallade ”Blatnaya pesnya” eller ”kriminella låtar”...  

Historia

HISTORIA

Luftwaffes unika flygplan 

Under första världskriget var flygplan en ny företeelse som så småningom utvecklades till ett fulländat vapen. 20 år senare var krigsflygplan en vardaglig företeelse och bra mycket farligare än sina föregångare. Tyskland, som var den mest aggressiva parten av de krigförande länderna...

På jakt efter edens lustgård

Veritas Arcana nr 4/2020

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Historia: ”Tjelvars grav”, legenden om Gotland. Mysterier: på jakt efter Edens Lustgård. Det försvunna paradiset upptäckt i Lappland? Arkeologi, Britannien: Hönsen, drottning Boudiccas gudomliga hare och striderna mot romarna. Arkeologi: Quipu, Inkafolkets hemliga kod. Myter: Namibia, hemligheten med fe-cirklarna, ett mystiskt fenomen? Parapsykiska fenomen: Barns minnen från tidigare liv. Kan man forska på reinkarnation?

Eden

Enligt Bibelns texter var Edens Lustgård belägen nära källorna till fyra floder. Genom alla exakta detaljer får man ett intryck av en verklig plats som beskrivs, lätt att hitta på en karta. Problemet är bara att två av floderna inte finns i Mesopotamien. Likaså bidrar den....

MYSTERIER: 

Låg Edens lustgård i Lappland?

 

Rom

HISTORIA 

Drottning Boudiccas felaktiga förutsägelse

Under järnåldern i Storbritannien utspelas den märkliga historien om hur införandet av höns och harar i landet rörde till det i gudavärlden för de inhemska stammarna och till och med påverkade utgången i viktiga strider. Faktum är att nyligen utförda arkeologiska studier har...

Quipu.jpg

Quipun är en av de mest diskuterade gåtorna inom förcolumbiansk arkeologi, eftersom forskare inte helt lyckats förstå dess verkliga användning. och framför allt vilka budskap som finns där. Faktiskt ifrågasätter denna kategori av arkeologiska fynd, typisk för de... 

ARKEOLOGI: PERU

Quipu, den hemliga koden

HEMLIGHETEN MED FE-CIRKLARNA Ett mystisk fenomen? ​

MYSTERIER

Hemligheten med fe-cirklarna

Bland sanddynerna i Namibias öken förekommer ett mycket ovanligt fenomen; cirkelformade områden utan växtlighet omgivna av gräscirklar  i olika storlekar. Fenomenet manifesteras i den afrikanska öknen men också i Australien tusentals kilometer längre bort... 

 

rom callanish columella, iran rymd ufo

Veritas Arcana nr 3/2020

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Historia Britannien: Världens utkant och hjältarna vid Hadrianus mur. Unexplained files: Oförklarliga fenomen i rymden. Astronauternas vittnesmål om ljus och flygande farkoster. Design: Omoshiro block - japansk konst och perfektion. Arkeoastronomi Skottland: Callanish stencirklar. Hyperboréerna och de grekiska legenderna. Mysterier: Sibirien, Por Bazhyns gåta. Befästning, fängelse eller astronomiskt observatorium? Antropologi Iran: Makhunik de kortvuxnas stad. Mathistoria: Aperitiv i antikens Rom - Columellas sallad.

vallo 1-2 (kopia).jpg

En forntida legend berättar att den 31 december, vart nionde år vid midnatt, marscherar spöken efter tio romerska legionärer längs med stadsmuren i York. Även i Llanfair, en vindpinad by mittemot Anglesey i Wales, berättar en legend om spöken på en... 

HISTORIA: BRITANNIEN

Hadrianus mur, barbarerna och spöksoldaterna

 

ufo nasa 1-2 (kopia).jpg

UNEXPLAINED FILES

Oförklarliga fenomen i rymden

Sedan årtusenden har människan under nattens ogenomträngliga mörker försökt tyda stjärnor och förstå hur allt hänger ihop i universum. Men ju längre tiden går desto mer omfattande och oändligt verkar det och landstigningen på månen satte djupa spår.... 

impronte dei 1-2 (kopia).jpg

En legend berättar att när jättarna som bodde på ön vägrade omvändas till kristendomen, förvandlades de till stenar av Saint Kieran och på så sätt skapades Callanish stencirklar. En typ av legend man ofta stöter på när det handlar om megalitiska monument, men tillför inga...

ARKEOASTRONOMI: CALLANISH

Del 2. Hyperboréerna och de grekiska legenderna

por bajin 1-2 (kopia).jpg

MYSTERIER

Por Bazhyn: befästning, fängelse eller observatorium? 

Por-Bazhyn ligger på en mycket liten ö mitt i sjön Tere-Khol, längs gränsen till Mongoliet i södra Sibirien. På denna avlägsna ö byggdes en en gång i tiden en stadsliknande struktur på mer än 35 000 kvadratmeter. Men trots att över hundra år passerat sedan dess upptäckt har... 

 

Makhunik.jpg

HISTORIA: IRAN

Makhunik, de kortvuxnas stad

Den arkeologiska platsen Makhunik ligger cirka 100 kilometer öster om distriktet Shahdad, och enligt forntida källor var det en del av kungariket Aratta, där folk började bosätta sig omkring 6000 f.Kr. Mysteriet började när arkeologer upptäckte cirka 200 hus, där ungefär sjuttio av... 

 

Läs dina favoritartiklar eller magasin 

UTAN prenumeration och bindningstid!

callanish anunnaki

Veritas Arcana nr 2/2020

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Mytologi: Den egentliga historien om Anunnaki, de sumeriska ödesbestämmande gudarna bland fallna änglar och giganter. Del 2 Berättelsen om de 600 Igigi. Arkeoastronomi i Skottland: Callanish stencirklar och jakten på hyperboréernas megalittempel. Mysterier: Vestalerna och gudarnas fred. Människooffer i antikens Rom. Kryptozoologi: Amazonas och Silkhenge, det mystiska tornet.

6 (kopia).jpg

Det fanns en tid då människorna på Sardinien var härskare över det egna territoriet. Samma befolkning byggde de imponerande nuragerna, de cirka 8000 koniska stentorn som än idag ger öns landskap dess säregna prägel,

en bekräftelse av dess forntida storhetstid...

ARKEOASTRONOMI: CALLANISH

Del 1. Jakten på hyperboréernas megalittempel

 

4.jpg

MYTOLOGI: ANUNNAKI

Del 2. Berättelsen om de sexhundra Igigi 

Första gången namnet Anunnaki figurerar för att indikera ett kollektivt namn på de mesopotamiska gudarna finner man i sumeriska religiösa skrifter som går tillbaka till perioden Ur III (cirka 2000 f.Kr.). Särskild betydelse har kilskriftstavlan NBC 11108 från... 

4 (kopia).jpg

Antikens Rom var en rättvisans huvudstad, med stadgade lagar och straff enligt de brott som begåtts. Men till vilket pris? En av de mest effektiva metoderna var utan tvekan att tillämpa människooffer. En mörk och otäck  aspekt av historien som medvetet ”glömts... 

HISTORIA

Vestalerna och gudarnas fred

1 (kopia).jpg

KRYPTOZOOLOGI

Silkhenge: det mystiska tornet

Juni 2013 i Peru, Amazonas regnskog. Troy Alexander arbetar för forskningscentret Tambopata i sydöstra Peru när han får syn på något ovanligt. En märklig vit cirkelformad formation under en blå presenning. Fascinerad börjar han utforska det omgivande området....

 

Vadomafolket.jpg

ANTROPOLOGI

Vadomafolket i Zimbabwe

Afrika är utan tvekan ett land med mysterier som går långt tillbaka tiden. Under 1974 befann sig en vetenskaplig expedition, ledd av antropo-logen Michael Gelfand  i Zimbabwe vid floden Zambezis strand mellan Urungue och Sipolilo. Här upptäckte de ett unikt folkslag som levt.... 

 

arkeologi, vetenskap, historia och mysterier anunnaki

Veritas Arcana nr 1/2020

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Arkeologi: Tutankhamons hemlighet. Howard Carter och de försvunna papyrusarna. Mytologi: Den egentliga historien om Anunnaki. De sumeriska ödesbestämmande gudarna bland fallna änglar och giganter. Märkligheter:  Alnwick Castle, slottsträdgården med giftiga växter. Kuba: ”Havana-syndrome” avslöjat. Amerikanska diplomater skadade med soniska mikrovågsbaserade vapen... och syrsors sång! Tyskland 1930: videotelefoner, rymdfarkoster, tv-apparater och rymdraketer!

4.jpg

Denna historia har sina i rötter på en plats som kallades Mesopotamien för mycket längesedan då det berättas att människor och gudar levde tillsammans. Det finns otroligt många legender som berättar om varelser med övernaturliga krafter som i tidernas begynnelse kom till.... 

MYTOLOGI: ANUNNAKI

Del 1. Den egentliga historien om Anunnaki

 

1.jpg

ARKEOLOGI 

Howard Carter och de försvunna papyrusarna

När arkeologen Howard Carter 1922 delgav världen nyheten om Tutankhamons grav, var det nog få personer som visste att upptäckten var lite av en slutlig seger i ett hemligt krig som pågått mellan några europeiska länder på egyptisk mark. Frankrike, Tyskland, England... 

3.jpg

Oceanångaren RMS Titanics förlisning hör förmodligen till en av de mest omdiskuterade tragedierna i sjöfartens historia. Men är också ett tema där det fortsätter att dyka upp nya teorier om vilka orsakerna kan ha varit, och vad som  hände ombord de sista timmarna innan....

MÄRKLIGHETER

Alwick Castle: Slottsträdgården med gifta växter

6.jpg

KONSPIRATIONSTEORIER

"Havana Syndrome" avslöjat! 

2016 var det år då det spända läget i de politiska, militära och ekonomiska förbindel-serna mellan Kuba och USA tycktes stå inför en vändpunkt. Efter år av konflikter som inletts med kalla kriget, beslutade president Barack Obama att minska sanktionerna mot Castroregimen... 

 

arkeologi, vetenskap, historia och mysterier anunnaki

Veritas Arcana nr 5/2019

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Mysterier: Caerdroia, hemligheten med labyrinten i San Giorgio i Italien.

Konspirationsteorier: märkligheter på planeten Mars, vad är det vi inte ska se? Forntida vetenskap och arkeologi: Bumeranger från Australien i Tutankhamons grav? Historia: Grekisk brottning - Akrocheira konsten att bryta fingrar.  Historia: Sante Lancerio - historiens första sommelier. Ippocrasso ett vin som förbättrade sexlusten. Klimatförändring: Polvändning - En framtida möjlighet?

1.jpg

I arkeologins värld krävs ofta ett öppet sinnelag. Människans kreativa förmåga genom tiderna alltid har varit, och kommer alltid att förbli utan gränser. Ofta söker man efter vissa så kallade ”patterns” vid studier av antika civilisationer för att bevisa eventuella .... 

ARKEOLOGI: 

Bumeranger från Australien i Tutankhamons grav?

 

3.jpg

MYSTERIER: ITALIEN 

Caerdroia, labyrinten och de fornnordiska symbolerna

Medeltiden brukar  betraktas som en mörk period av okunnighet och kulturell regression. Man får en bild av att man inte reste speciellt mycket och att de flesta bodde i byar utspridda över väldiga skogsområden eller i välbevakade borgar. I själva verket stämmer inte detta...

2.jpg

Polvändning är något som man normalt tänker på när man byter pol på exempelvis ett batteri eller likande. Det är emellertid något mycket allvarligare och farligare. Strax under jordskorpan, som kan jämföras med skalet på en apelsin, finns en väldig järnmassa som... 

KLIMATFÖRÄNDRING

Polvändning  - en framtida möjlighet?

55.jpg

IDROTT I ANTIKENS GREKLAND

Akrocheira: konsten att bryta fingrar

Människan har alltid utkämpat närstrider för att överleva eller dominera över andra. Ibland också för religiösa syften, men lika många som varierade, var de olika kamptekniker som våra förfäder utvecklade genom århundradena. Det var emellertid i Grekland som närkampen...

Lancerio, sommelier.jpg

HISTORIA

Sante Lancerio, historiens första sommelier

Vin har odlats mycket länge och går att spåra tillbaka till forntiden, medan vinprovning har en mycket annorlunda historia. På 1500-talet hände emellertid något som kom att bli en avgörande vändpunkt i vinets historia. Då började man för första gången kombinera mat med ett vin som... 

arkeologi, vetenskap, historia och mysterier anunnaki

Veritas Arcana nr 4/2019

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

Arkeologi: Oraklet i Delphi. Orsakades Apollonprästinnornas hallucinationer av vulkaniska ångor? Militärhistoria: ”Kanarie-flickor”, de kvinnliga granatmontörerna under första världskriget. Historia: Libum, en bröllopskaka i antikens Rom! Militärhistoria: Hitler eller Mussolini, vem var värst? Design: Nachosaurus, Tricerataco, och Tacosaurus Rex: för en jur (a) lunch...

Mytologi: Havsmonstret och den omöjliga kärleken. Perseus och Andromeda.

Konspiration: CIA- declassified agent OOKitty. Katt med licens att avlyssna.

Oraklet i Delfi.jpg

Apollon var mycket betydelsefull i antikens Grekland. Guden ersatte från och med åttonde århundradet f.Kr. en tidigare kult tillägnad Moder jord även kallad Gaia. Men framförallt byttes ormen Python ut som beskyddare för helgedomen i Delfi, tidigare tillägnad en... 

ARKEOLOGI 

Oraklet i Delphi, hallucinationer av vulkaniska ångor

 

canarygirls (kopia).jpg

MILITÄRHISTORIA 

”Kanarieflickor” under första världskriget

Under första världskrigets blodiga strider bidrog även kvinnorna med betydande insatser. De deltog inte i striderna vid fronten, men likväl utsatte de sig för faror och bidrog med många heroiska insatser. I Storbritannien under åren 1914-1918 rådde stor brist på... 

Libum, bröllopskaka.jpg

“Rödhårig, blåögd och så bitsk att inte ens död välkomnar Persefone Porcius till Hades rike”. Så beskrivs Marcus Porcius Cato, mer känd som Cato den äldre av författaren och grekiska filosofen Plutarchos. Cato kom att spela en viktig roll i det romerska samhället och... 

HISTORIA

Libum, bröllopskakan i antikens Rom! 

agent 00Kitty.jpg

KONSPIRATION

CIA:s avklassificerade dokument, agent OOKitty

Under kalla kriget var det militära och politiska förhållandet mellan Ryssland och USA verkligen spänt och båda nationerna försökte utan hejd på fantasin alla möjliga olika sätt att spionera på varandra. Hemliga koder, kontraspionage och alla typer av resurser togs med i spelet av ... 

mussolini VS hitler.jpg

HISTORIA

Hitler vs mussolini vem var värst?

Det har skrivits mycket om Hitler och Mussolini, framför allt om Hitler och Tredje riket. En del har varit sant men förvånansvärt mycket är fria fantasier. En av dessa ”fria fantasier” skall jag beröra i denna artikel som främst handlar om fascismens uppkomst och grundare Benito... . 

Välj dina favoriter

remote viewing mars declassified

Veritas Arcana nr 3/2019

eller läs på

 

I detta nummer tar vi upp

I detta nummer berättar vi om det hotet från yttre rymden? Rymdskräp! Mysteriet med drakospita, drakhusen i Grekland. De klassiska källorna utgör en kunskapskälla som än idag aldrig upphör att förvåna oss. Men varför omnämns aldrig drakhusen” i de grekiska källorna? Project digital Hammurabi. Cuneiform ... is cool!

Kina: Chan Da Ya’s hemlighet berget som ”lägger” stenägg. I Kina sydväst om provinsen Guizhou, finns ett mystiskt berg som vart 30:e år ”lägger” äggformade stenar! Above top secret: en intervju med timothy good. Remote Viewing: Joseph McMoneagle och en apokalyps på mars… för en miljon år sedan?

drakospita,drakhusen.jpg

Den grekiska kulturen har djupt påverkat medelhavskulturens utveckling.  De klassiska källorna utgör en kunskapskälla som än idag aldrig upphör att förvåna oss. Men varför omnämns aldrig någon gång de så kallade drakospita eller ”drakhusen” i de grekiska... 

ARKEOLOGI: DRAKOSPITA

Drakhusen i Grekland

 

remote viewing.jpg

 USA med CIA och alla deras diskutabla experiment innehar utan tvekan första plats när det gäller rankningen bland konspirations-teoretiker runt om i världen. Ett av dem var det så kallade MKUltra för beteendemodifikation/ mental styrning. Att utforska psykiska och... 

REMOTE VIEWING

Joseph McMoneagle, apokalyps på Mars

above tope secret.jpg

KONSPIRATION

Above Top Secret - 

en intervju med Timothy Good 

Genom böcker som ”Above top secret”, ”Alien base” och ”Need to know” har Timothy Good blivit ett känt namn också utanför ufologins snäva krets. Böckerna har sålt i mycket stora upplagor och Timothy Good har kunnat ägna... 

Chan da ya, stenägg.jpg

MYSTERIER: KINA

Chan Da Ya, berget som lägger stenägg!

I Kina sydväst om provinsen Guizhou, finns ett mystiskt berg, Chan Da Ya, som vart 30:e år ”lägger” äggformade stenar! Enligt vissa handlar det bara en naturens nyck, men för invånarna i den lilla byn Gulu Zhai har dessa ”ägg” en magisk innebörd som bringar lycka... 

space debris.jpg

COVER-UP

Hotet från yttre rymden? Rymdskräp!

Problemet med rymdskräp blir allt allvarligare på grund av att de regeringar som ligger bakom till dess producering oftast är i maskopi med media vilket bidrar till att ämnet inte tas upp och diskuteras på rätt sätt. Det håller på att bli mycket trång i jordens omloppsbana... 

PROVA PÅ ERBJUDANDE 

Ladda ner 3 nummer för endast 100 kr! 

Gäller endast under begränsad tid

Är du redo för nya upplevelser?

cover veritas arcana 2_2019.jpg
01-arcana veritas_nr 1_2019.jpg
01-copertina arcana veritas 3_2018.jpg
cover veritas arcana 2_2019.jpg

Veritas Arcana nr 2/2019