top of page

I detta nummer tar vi er med på en resa till Bolivia och megalitstaden Tiwanaku. Ingen vet när staden byggdes och av vem, vilka mysterier finns gömda där? Vi berättar om flygande skepp och andra märkligheter som omnämnts i böcker och målningar. Något ovanligt inträffade vid gryning den 14 april 1561 över Nürnbergs himmel och en tid senare ägde en liknande händelse rum i Basel. Var det bara ett naturfenomen eller inträffade något ovanligt? I ett deklassificerat dokument från CIA, bevakad av US National Archives, finns det uppgifter om att Adolf Hitler överlevde andra världskriget och kontaktades en av en CIA-agent, Cimleody-3, i Sydamerika. Är det möjligt att Hitler inte begick självmord eller är det bara fantasi? En ny dags gryning. Vad skulle hända på jorden om människan utplånades?

Det mest science fiction liknande scenariot skulle kunna vara ett progressivt och obeveklig maktövertagande av artificiell intelligens. Robotar har redan den kunskap som krävs för att övervinna mänskligheten vilket rapporterats av vetenskapsmannen Stephen Hawkins och grundaren av Tesla Elon Musk. Människa eller cyborg? Vem kommer att ha makten i framtiden?

Spionage och mental kontroll. Går det att manipulera sinnet genom signaler från tv:n? Det finns dokumentation som bekräftar denna otroliga konspirationsteori. Saype är en fransk konstnär som har valt naturens landskap som duk för sina gigantiska målningar. Slutligen en utforskning i musikskapande med medlemmarna i bandet Arcane Symphony. Trevlig läsning!

bottom of page